Hieronder een overzicht met leuke nieuwtjes en wetenswaardigheden van- en over EDS Music.

Voetbalhits bij EDS Music

Voetbalhits-150In twee weken tijd kwamen er maarliefst 3 voetbal liedjes uit de studio van EDS Music. Zanger Ben Hoogeveen, duo De Vliegende Viltjes en De Party Kings vonden het tijd om in te spelen op de WK-2010 en deels ook de EK-2012. Bij alle 3 nummers betrof het nieuwe teksten op bestaande nummers, maar dan wel in een nieuwe "sportief" jasje.

Gedoog hoop en liefde!

Gedoog hoop en liefde!Net op het moment dat 3 grotere producties achter de rug waren, belde de productie van de VARA met de vraag of we nog tijd hadden voor wat muziekproducties voor de oudejaarsconference "Gedoog hoop en liefde!" met daarin o.a. Erik van Muiswinkel, Thomas van Luyn, Mike Boddé, Jeroen Woe, Niels van der Laan, Sanne Wallis de Vries, Ronald Goedemondt, e.a.

Sinterklaas met Ron Boszhard

Ron Boszhard en SinterklaasVoor "De verdwenen pakjes van Piet", de Sinterklaasmusical van Ron Boszhard schreef Remko Rijpkema de muziek van de liedjes uit die voorstelling. De liedjes werden niet alleen met veel enthousiasme door Ron Boszhard ontvangen, maar ook door de kinderen die de voorstelling bezochten. De liedjes waren zo geschreven dat de kinderen in de zaal snel mee konden zingen. Na afloop van de voorstelling zongen de kinderen de liedjes nog steeds!

Met Edwin de Top 100 in!

ga_met_me_mee_wallet_frontIn de studio van EDS Music werd de single "Ga met me mee!" van zanger/entertainer Edwin geproduceerd. De single werd geschreven (tekst en muziek) en geproduceerd door Remko Rijpkema. 

De cd-presentatie werd professioneel aangepakt. Er was enorm veel pers en bekende artiesten, waaronder Glennis Grace die het eerste exemplaar overhandigde.  Na de officiële release van de single bereikte de videoclip al een nummer 1 notering bij TV Oranje en schoot de single Marco Borsato en Guus Meeuwis voorbij bij DownloadMusic.nl

Tessa Sunniva bij EDS Music

Tessa SunnivaVia een talentenjacht kwam zangeres Tessa Sunniva in contact met Remko Rijpkema van EDS Music. Sindsdien kwam Tessa met enige regelmaat in de studio langs voor orkestbanden en cd-opnames. Ook stelden we bij EDS Music samen met Tessa de muziek voor haar optredens samen. 
Toen ze samen met Dani Zmóbek en Jake Zuur haar eerste eigen nummer "Beautiful Hope" had geschreven, besloot ze Remko te vragen voor het maken van de arrengementen en de orkestband.
De single werd ook opgenomen, gemixt en gedupliceerd bij EDS Music. 

Van Kopspijkers naar Koppensnellers

Remko-Kopspijkers-KoppensnellersVoor het programma Kopspijkers van Jack Spijkerman bij de VARA produceerde EDS Music de orkestbanden voor de muzikale parodie. Elke week weer op scherp, in de startblokken voor een nieuwe productie.

Omdat het cabaret graag zo actueel mogelijk was, wisten wij soms pas de donderdag vóór de uitzending welke muziek geproduceerd moest worden. 

Leader Ken en Barbie van EDS Music

Ken-Barbie-150In de tijd dat Talpa een plek had veroverd in het nationale zenderaanbod, presenteerden Linda de Mol en Beau van Erven Dorens het programma Linda en Beau op zondag. Één van de wekelijks terugkerende items was "Ken & Barbie" waarbij Beau en Linda in de huid kropen van de bekende speelgoedpoppen en in die hoedanigheid het weeknieuws presenteerden. EDS Music produceerde voor dit onderdeel de leaders, underscores, touches en bumpers. 

De jaarwisseling met EDS Music

Kopspijkers Jaaroverzicht

Het jaaroverzicht van Kopspijkers was toch wel elk jaar een hoogtepunt, waarbij van alles uit de kast werd getrokken voor een topproductie. Bij deze producties werd niet alleen de orkestband door EDS Music gepoduceerd, maar werden ook de multi-track opnames op locatie en de eindmix verzorgd om zo een waanzinnige videoclip te kunnen maken. Remko Rijpkema adviseerde ook bij muzikale aspecten in beeld.

Gelukkige mandarijn vol muziek

"Oh, dan moet je Remko Rijpkema van EDS Music even bellen", zei Alex Klaasen toen ze muziek nodig hadden voor de voorstelling "De Gelukkige Mandarijn". En dat dezen de producenten bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau dan ook maar. En zo werden alle muziekproducties van deze voorstelling door EDS Music geproduceerd.

EDS Music in het theater met C3

c3Inmiddels hebben wij al vele professionele theaterproducties van muziek en geluidseffecten voorzien. Op het gebied van muziek betrof het meestal de productie van orkestbanden.

EDS Music produceert voor Kopspijkers

KopspijkersToen het programma Kopspijkers, met Jack Spijkerman bij de VARA, op z'n hoogtepunt was, was het wekelijks het meest bekeken programma van de Nederlandse televisie. Des te groter de eer om voor juist dit programma de orkestbanden voor de muzikale parodie te mogen produceren.

EDS Music ...ook voor de Soundmixshow

Henny Huisman's SoundmixshowHet was de grote voorloper van programma's als Idols, So You Wanna Be a Popstar, The Voice of Holland, The X-Factor, Popstars, In de huid van..., My name is..., etc. etc.:
De Soundmixshow van Henny Huisman. EDS Music leverde diverse bijdragen.

Starmaker

starmakerStarmaker was in 2001 dè hit op de Nederlandse televisie. Diverse jonge talenten zaten in het voormalige Big Brotherhuis waar zij klaargestoomd werden voor het leven als popartiest.

EDS Music produceert voor Marco Borsato

Marco-Borsato-De-bestemmingVan het album "De Bestemming" van Marco Borsato is ook een versie uitgebracht met cd-rom. Op deze cd-rom staan leuke bureaublad-thema's, spelletjes, foto-albums, interviews, maar ook de bladmuziek van diverse songs en midifiles. Deze bladmuziek en midi-files zijn geproduceerd door Remko Rijpkema van EDS Music.

Copyright EDS Music - Alkmaar - www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

Copyright EDS Music - Alkmaar
www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

 

Designed by EDS Music