KopspijkersToen het programma Kopspijkers, met Jack Spijkerman bij de VARA, op z'n hoogtepunt was, was het wekelijks het meest bekeken programma van de Nederlandse televisie. Des te groter de eer om voor juist dit programma de orkestbanden voor de muzikale parodie te mogen produceren.

Elke week werd er wel weer een nieuwe parodie bedacht en uitgevoerd door cabaretiers als: Erik van Muiswinkel, Mike Boddé, Thomas van Luijn, Alex Klaasen, Martine Sandifort, Sanne Wallis de Vries, Ellen Pieters, e.v.a. Dit alles onder leiding van Hans Riemens en Jack Spijkerman.

Om altijd zo actueel mogelijk te blijven, werd er pas op het laatste moment besloten op welk bekend nummer de parodie gemaakt zou worden. Vaak was dat op de woensdag dan bekend, maar soms ook pas op de donderdag of zelfs de vrijdag. En dan te bedenken dat op zaterdagochtend de generale repetie was en die middag de opnames. Het is zelfs voorgekomen dat op woensdag voor nummer X werd gekozen, maar vrijdag om 16.00 uur toch maar een ander nummer. In een extreme last minute klus, werden de koortjes nog op zaterdagochtend opgenomen. Vervolgens werd alles gemixt en via onze snelle FTP-server verzonden, zodat ze er in Amsterdam direct mee konden repeteren.

Kopspijkers-Huilen-voor-jou Kopspijkers-Donorhart Kopspijkers-Volgend-Jaar Kopspijkers-Luv

De laatste jaren werden er ook regelmatig koortjes opgenomen door de cabaretiers zelf. Remko Rijpkema bouwde de kleedkamer van "Het Werkteater" om tot geluidsstudiostudio om daar vervolgens tussen het bedenken en repeteren van de teksten door de koortjes op te nemen.
Het doel was steeds om ook zoveel mogelijk de sound van het originele nummer na te bootsen. Omdat het creëren van de sound niet ophoud bij de orkestband, nam Remko de laatste jaren ook plaatst in de audiocabine van de reportagewagen om daar de eindmix van de parodie te maken. 

Copyright EDS Music - Alkmaar - www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

Copyright EDS Music - Alkmaar
www.edsmusic.nl - Tel: (072) 562 52 14

 

Designed by EDS Music